fredag 5. oktober 2012

Superhelter vs hverdagshelter

Barne - og ungdomstida er full av superhelter i alle mulige størrelser, fasonger og farger - de presser seg frem i verden med mystisk spinat, supersterkt spindelvev, grønne muskler og en hastighet raskere enn lynet. De skaper fantasier og store drømmer i små menneskekropper. Min spinkle, snille og søte Tassen har funnet sine helter i Spiderman og Hulken. Som stor skal han altså bli like stor (og grønn??!) som dette Hulkenvesenet. Han trener hardt og sammenligner musklene sine med sin mor rett som det er (Stakkar gutt, han vet ikke at hans mor kun er utstyrt med fiskeboller - uten kraft og at det å skulle nå igjen sin mor i muskelstyrke ikke er så vanskelig). Han er stolt over sine søte bicepser som så vidt dekker overarmen. Hvordan han skal ordne grønnfargen er jeg usikker på....
 


 
 
Alle har vi vel, en eller gang, bedt og håpt om at en superhelt ville komme å redde dagen vår. Håpt at Spiderman skal komme stupendes fra himmelen i en spindervevstråd og tatt oss med storm? Eller at Fantomet, ånden som går, kommer i sin blå kondomdress og skremmer alle slemme menn på mørke hjørner? Eller ønsket å være som Elektra i supersexy antrekk samtidig som man er tøff som fa..

Problemet med disse superheltene er jo at de stort sett bare viser seg og gjør sine gode gjerninger når det kommer en komet i rasende fart mot jordkloden, en buss er i ferd med å falle ned et overraskende hull i gata eller jeg vet ikke hva.... Og helt ærlig, hvor ofte skjer egentlig det?!!

Da er det bra vi har hverdagsheltene!! Hverdagsheltene som finnes overalt! På gutterommet borti gangen ligger det en hverdagshelt å sover tungt, i mange av nabohusene her sitter det hverdagshelter som slapper av med familien sin, i klasserommet er læreren en viktig hverdagshelt, på sjukeheimen finnes det mange hvitkledde helter, i vennegjengen kryr det av hverdagshelter..... Vi kjenner alle en hverdagshelt, og tenker man etter så er vi vel alle en hverdagshelt?! Noen mer enn andre, men like fult ut en hverdagshelt!

Jeg lar meg beundre av alle de som møter livets utfordringer, hindringer, prøvelser, overraskelser, gleder og sorger med pågangsmot, styrke, sårbarhet, selvtillit, stahet, ydmykhet og evne til å smile! Helter som tørr å stå ansikt til ansikt med utfordringene,  og som samtidig klarer å ta med seg erfaringene for å hjelpe andre eller leve livet fult ut... Det er de ordentlige superheltene det! Det er disse som det er verdt å fantasere om og hige etter!

Hverdagshelter er  mennesker som deg og meg! Og det er mye større sjans for å råke utfor en slik helt enn en gul eller blå superhelt;) Og hvor viktig er ikke det å ha disse rundt seg som viser at man ikke er alene og man kan om man vil!

Jeg håper Frøken Fryd og Tassen ser at de er to hverdagshelter for oss som alltid gir oss glede og mening, men og at vi er deres helter som gir dem trygghet og kjærlighet! At de har mange helter rundt seg som det er verdt å se opp til!

Men Hulken er der som en drøm, og det skal han få ha, men i bunn er alle de viktige menneskene som gjør livet rikt!




Ønsker alle mine helter en god helg! Stå på, ta vare på øyeblikkene og vær stolt av deg selv!
 
Klem



3 kommentarer:

  1. utrolig glad for at jeg fant dette innlegget ! Skal ha eksamen i morgen , temaet er "heilt helt". Dette var suuuupert :D stå på videre med den forrykende skrivingen.

    SvarSlett
  2. Heisann:) Så utrolig hyggelig kommentar! Dette var moro - håper eksamen gikk bra:) Ha en strålende helg og slapp av mellom eksamensforberedelser:)

    SvarSlett
  3. Legg til å hedre din hverdagshelt her...

    Se Websiden her:
    www.Dinhverdagshelt.no

    Se Facebook siden her:
    https://www.facebook.com/DinHverdagsHelt

    SvarSlett

Takk for at du leste min hverdagstanker!

Om du legger igjen en kommentar så blir jeg glad:)