Kilde: NRK
|
Desembermørket er her - så trygt og beroligende.
Kulda er her, bitende kald og kommanderer deg inn i varmen...
Og stjernene er spredd over den svarte himmelen som et pledd...
Lengsler, drømmer, fremtiden - stjerner er noe gammelt og noe nytt - alt på en gang!
Det er en flott årstid vi har nå, men jeg innrømmer det så gjerne - jeg tives best i varmen inne når det blir for bikkjekaldt, farlig speilhålke eller fare for å måtte grave seg ut fra all snøen. Men stjernene kan jeg kikke på.....
Men i går lagde jeg sukkersøte stjerner til kos inne! Tassen har juleavslutning på torsdag og klasseforeldrene må ha med noe å spise på - så da hadde jeg en grunn til å prøve noe nytt! Jeg er ikke alltid like heldig med mine kjøkkenprosjekter, men denne endte det med de beste kritikker fra Trollunga - "Myyyyye bedre enn pepperkaker!" Kan vel ikke være anna enn suksess da??!
Jeg har funnet oppskrifta i "Helt enkelt jul" av Ingrid Espelid Hovig, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe. En nyttig bok med mange gode oppskrifter, men også forslag til pynt.
Men altså, her er oppskrifta!
GLASSCOOKIES
ca 50 stk (tror jammen jeg fikk flere jeg...)
200 g smør
2 dl sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
5 dl hvetemjøl
1 pk bringebærdrops
Rør sukker og smør lyst og luftig. Ha i egget. Rør i vaniljesukker og mjøl. Elt godt sammen. Pakkes inn i plast og legges kjølig i minst 1 time.
Kjevle ut deigen til ca 1 cm tynn leiv. Stans ut stjerner og legg på bakepair. Stans ut mindre stjerne i midten.
Finnhakk dropsene og legg en liten haug i midten av hver stjerne. Stekes i ca 5 min ved 180 grader. Dropsene smelter og lager en hinne i stjernen.
Bruk en stekespade/ostehøvel og flytt kakene på ei rist etter noen minutter. Nytes når de er avkjølt!
Det vanskeligste med denne oppskrifta var å finne bringebærdrops.... Er det gått av moten med syrlige drops?? Løsningen ble en pose med fruktdrops på Europris hvor jeg plukka ut de røde dropsene. Det funka det! Og i helga skal vi lage hjertekaker med de grønne dropsene:)
Det kjedelige var å stanse ut alle stjernene - små og store, men en kjempejobb for unga det da! Så det skal de få gjøre i helga:)
Ellers kunne jeg nok hatt bittelitt mer sukkertøy i hullet, kanskje det hadde blitt en friskere farge i midten? Men øvelse gjør mester!
Så nå kan jeg spise søte stjernekjeks mens jeg kryper opp i sofaen med et ullpledd, fyr i ovnen og masse tente lys mens jeg nyter desembermørket og dagens julesang fra Oslo Gospel Choirs Ding Dong Merrily on High.Nyt kvelden!
Klem
Fante en fin krukke med særdeles fine stjernekaker i hylla mi på jobb i dag. De lå der med en oppfording til å nyte de sammen med kjæresten min. Så det gjorde jeg da jeg kom hjem. Da gomlet jeg kaker med kjæresten, kaffeen og fyr i ovnen.
SvarSlettVi satt og funderte på hvordan du hadde laget kakene og ble glad for å se at du jo har lagt ut oppskriften her. "Brack - heimen" skal definitivt prøve å lage noen selv også:)
Takk fine Rita!
Man må vise at man setter pris på flott og hjelpsom kollega som stiller opp for en - tusen takk:) Flott at dere fikk hygga dere, hyggelig bilde;)
SlettHåper oppskiften blir flittig brukt:)
Ha en fin helg Anne!!